mantralehti.fi

Yin ja Yang parisuhteessa

 

Aina aika-ajoin julkisuuteen ponnahtaa pareja, jotka ovat olleet yhdessä vuosikymmenestä toiseen ja jaksavat edelleen vanhoilla päivillä katsoa toisiaan silmiin lämpöisesti ja rakastavasti. Tällaisten parien esiin tuleminen antaa itsellekin uskoa siihen, että läpi elämän kantava rakkaudellinen parisuhde on mahdollista saavuttaa. Mutta mikä on heidän salaisuutensa, kuinka he ovat onnistuneet tässä?

 

Kun ihmiset rakastuvat toisiinsa, he pitävät toisessa ihmisessä esiin tulevia erityispiirteitä hienoina ja houkuttelevina. Usein kuitenkin käy niin, että ensihuuman haihduttua nämä niin sanotut erityispiirteet alkavat ajan kanssa ärsyttää ja erkaannuttaa pareja toisistaan, eikä aikaakaan niin pakataan tavarat ja ollaan valmiit lähtemään eri suuntiin. Siis, mitä ihmettä? Mitä tästä oikein tulisi ajatella?

 

Usein sanotaan, että kasvoimme erillemme tai, että ajattelemme elämästä eri tavalla! Minä taas sanon, että kyse on laiskuudesta ja itsekkyydestä! Millä siis perustelen tämän? Mielestäni kyse on siitä, että on tarkoituskin, että yhteen päässeet tai ”joutuneet” parit ovat toistensa vastakohtia. Kuinka muuten voisimme oppia itsestämme yhtään mitään, kuin olemalla yhdessä sellaisen ihmisen kanssa, joka tuo kasvunpaikkamme esille?

 

Tämä tietenkin vaatii henkistä kypsyyttä, että osaa ottaa elämän ongelmakohdat ja toisenlaiset näkemykset elämästä yhdistävänä tekijänä, eikä suinkaan erottavana tapahtumana. Toisin sanoen, kun tulee hetki, jolloin riita ryöpsähtää valloilleen, tulisi tämä ottaa ilolla vastaan ja kuunnella korvat tarkkana mitä toisella osapuolella on sanottavanaan, sekä mielessään vielä kiittää toista osapuolta siitä, että hän antoi loistavan tilaisuuden minulle kasvaa ihmisenä ja päästää irti vanhoista tottumuksistani. Helppoa! Vai mitä?

 

Tällainen parisuhteessa kasvaminen tietenkin vaatii pidemmän päälle sitä, että suhteen molemmat osapuolet ovat valmiita ”laittamaan itsensä likoon” ja omaavat kyvyn kuunnella mitä toisella on sanottavanaan. Erilaisuus tulisikin nähdä voimavarana, eikä suinkaan erottavana tekijänä.  Kuinka tylsää elämä olisikaan, jos jokainen päivä parisuhteessa olisi samanlainen kuin edellinen?

 

Ota siis riemulla vastaan kaikki ne ”ärsyttävätkin” kommentit, joita kumppanisi sinulle saattaa ilmaista. Loppujen lopuksi kyse on vain siitä, kuinka sinä itse kuulet kyseisen kommentin. Jos kumppanisi kommentti ei aiheuta sinussa tunnereaktiota, sinun ei tarvitse välittää siitä. Mutta jos kommentti herättää sinussa hiukankaan kiukkua tai vihaa, tulisi sinun tarkkaan pohdiskella sanottua asiaa ja tunnustella pitääkö asia kokonaisuudessaan tai vähimmässäkään määrin paikkaansa. Mikäli näin tapahtuu, olisi hyvä miettiä, kuinka voisit toimia toisin kyseisissä tilanteissa. Samoin sinun tulisi todella olla kiitollinen tästä kasvun mahdollisuudesta, minkä kumppanisi sinulle antoi.

 

Kukaan ei joudu, taikka pääse sattumalta jonkun henkilön kanssa suhteeseen, vaan kaikilla tapahtumilla on tietty tarkoitus elämässämme. Toisin sanoen tapaamme elämässämme juuri oikeat henkilöt ja saamme juuri oikeanlaisen parisuhteen, mikä meidän henkisen kehityksen kannalta on parhaaksi. Tätä tarkoittaa vanha suomalainen sananlasku ”vakka kantensa valitsee”.

 

No comments yet.

Vastaa