6 mantra-lehti

Kysymyksiä & vastauksia osa 2

Pysähdy, katso ja kuuntele, silloin voit oppia jotain uutta!

"Pysähdy, katso ja kuuntele, silloin voit oppia jotain uutta!"

 

Tänään sataa vettä ja olen aina miettinyt lapsuudestani asti sateen merkitystä. Välillä koen, että se on kuin puhdistava elementti, kuten kyyneleet. Toisaalta sade myös antaa ravintoa uudelle kasvulle ja pitää elossa.

 

Luonto on kuin ihmissuhteet. Välillä paistaa, sataa, myrskyää ja niiden välissä löytyy myös tyyniä kohtia. Miksi sitten tällaista vaihtelua tapahtuu? Miksi suhteet eivät aina voisi olla tasapainoisia, rakkaudellisia, ihania tai onnellisia? Miksi ihmeessä niiden pitää välillä muuttua ja olla kaikkea muuta kuin ihanaa ja kaunista? Miksi? Miksi? Miksi?

 

Kertomus eräästä ihmissuhteesta:

 

Kauan sitten tutustuin erääseen pariskuntaan, jotka olivat kuin luotuja toiselleen. Ajan myötä tilanne alkoi muuttumaan ja heidän erilaisuutensa alkoi näkyä ilmassa. Moni asia alkoikin näyttäytyä aivan toisessa valossa.

 

He tapasivat toisensa työn merkeissä. Toinen oli juuri eronnut ja toinen ollut koko elämänsä huoleton sinkku. Jokin kuitenkin veti heitä magnetismin lailla puoleensa. Joten tiedät varmaan mitä sitten tapahtui?

 

Päivät kuluivat, vuodet vierivät ja yhteiselo alkoi tuntua aina vaikeammalta ja vaikeammalta. Toinen oli tottunut menemään ja toinen jäämään. Iso ero… voidaan jo ehkä ajatella. Kaksi ihmistä, jotka fyysiseltä odomuodolta katsottuna ei paljoa eroa toisistaan, joten mitkä olivat sitten ne erottavat tekijät?

 

Lyhyesti kerrottuna (koska tämä on pitkä stoori) niin se mikä erotti heidät toisistaan, oli heidän luonteensa. Kuitenkin, asiaa tarkastellessa alusta lähtien, ilman tunteiden sekoittamaa vyyhtiä niin voidaan selkeäsi havaita, että kaikki merkit olivat olemassa alusta asti.

 

Toinen oli ollut koko elämänsä sinkku ja toinen elänyt aikaisemmin parisuhteessa vuosikausia. Voidaan siis kysyä, että ajatteliko tämä toinen pystyvänsä muuttamaan toisen ”kotihiireksi”? Vai ajatteliko tämä toinen, että hän voi jatkaa elämäänsä siten, kuin on tähänkin asti elänyt ”villinä ja vapaana”?

 

”Lähtötaso” oli tiedossa, mutta harva kykenee sitä näkemään selkeästi silloin, kun ihastumisen ja rakastumisen tunteet vievät. Joten voidaanko silloin sanoa, että toinen olisi muuttunut tai ei ole muuttunut. Ja mitä todellisuudessa voidaan havaita tapahtuneen?

 

Me ihmiset olemme toisillemme peilejä, sillä havaitsemme toisessa kaiken sen, mitä emme itsessämme haluaisi nähdä. Tässäkin tapauksessa tuo parisuhteessa aikaisemmin elänyt olisi halunnut myös elää huoletonta elämää, tulla ja mennä miten haluaa ja kokea olevansa vapaa. Mutta käytännössä se ei ollut mahdollista, joten hän koki kateutta toista osapuolta kohtaan. Kateutta häneen, johon hän oli aikaisemmin rakastunut. Kuitenkaan hän ei havainnut itsessään ilmenevää kateutta, joka söi häntä sisältä päin, aiheuttaen riitoja, pettymyksiä, turhautumista ja monenmoisia muita ei-toivottuja tunteita. (toisen osapuolen oppiläksyn kerron myöhemmin näissä postauksissani)

 

No voitte varmasti arvata mihin tämä tilanne loppupelissä johti, eroon!

 

Kuitenkin parisuhde tai mikä tahansa ihmissuhde ei ole merkityksetön, voidaan sanoa, että se on kaikkein merkityksellisin ihmisen elämässä. Miksi?

Näissä suhteissa ihmisellä on paras mahdollisuus oppia tuntemaan itseään ja nähdä toisen osapuolen kautta omat harjoituksen kohteensa. Esimerkiksi  miten itse toimii, ajattelee ja puhuu toiselle. Kuitenkin tavallisessa elämässä harvoin kiinnitämme itseemme huomiota, vaan siirrämme ajatuksemme toiseen, jossa havaitsemme aluksi vain täydellisyyttä ja loppupelissä vain virheitä, epätäydellisyyttä ja monia muita tekijöitä, jotka saattavat valitettavasti johtaa suhteiden kariutumiseen.

 

En kiellä sitä, etteikö ero olisi joskus paikallaan, mutta annammeko välillä liian helposti periksi? Ja annammeko periksi tunteiden johdosta vai järki perustein? Siinä on iso ero.

 

Ihmissuhteissa kannattaa aina opetella katsomaan niitä tekijöitä, joita toisessa osapuolessa havaitsee ja tutkia miten ne samat tekijät voisi havaita itsessään. Se mahdollistaa jo ensimmäisen askeleen ottamisen kehittääkseen itseä hyväksi ihmiseksi.... toiselle.

 

Toinen askel tuokin sitten mukanaan jo paljon enemmän… josta mahdollisesti kerron lisää, mikäli haluat tietää mikä se toinen askel on?!

 

Ei siis ole tuulesta temmattu ”käsite” siitä, että ihmiset ovat toistensa peilejä. Harvoin vain ymmärrämme syvällisesti mitä tämä lause pitää kokonaisuudessaan sisällään!

 

Tie hyvään oloon kulkee aina ihmisen itsensä kautta, joten kannattaa opetella tekemään viisaita valintoja ajoissa, ei vain itsensä vaan myös toisen puolesta.

 

Nyt tuli pitkä kirjoitus ja kiitos, kun jaksoit lukea sen… mikäli haluat oppia kehittämään itseäsi ja löytää vastauksia elämääsi, niin kannattaa opetella tunnistamaan tunteensa oikein. Muuta niistä kerron sinulle jatkossa.

 

Nyt jatkan sateen keskellä, toivoen sen tuovan elämääsi tyyneyttä, rauhaa ja tasapainoa.

 

Ystävällisin terveisin

*´¨)

¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)

(¸.·´ (¸.·`

Eeva Kuivalainen

 

PS: Mikäli halut esittää jonkin kysymyksen minulle, niin voit tehdä sen alla olevan lomakkeen kautta. Vastaan niihin näin yleisellä tasolla maksutta.

Haluatko kysyä jotain?

Voit esittää kysymyksesi alla olevan lomakkeen kautta.

(Kysymykset käsitellään luottamuksella)No comments yet.

Vastaa